2024. március 29. - Auguszta

Térfigyelő kamerákat szereltek fel

A szolnoki belváros átépítése során, a beruházás részeként térfigyelő kamerákat szereltek fel a település több forgalmas pontján; az általuk továbbított képeket a Szolnoki Rendőrkapitányság ügyeletén figyelik hétfőtől, egyelőre próbaüzemben - közölte a po
2008. február 18. hétfő 14:38 - Hírextra

Pókász Endre tájékoztatása szerint a centrumban és a város más részein összesen hét készüléket helyeztek üzembe, így a Kossuth Lajos nevét viselő, megújult főtéren, a Szapáry úton, a Ságvári körúton és Hild téren.

A térfigyelő kamerák által vett jelek a vízügyi székház tetején elhelyezett elektronikus rendszeren keresztül jutnak a rendőrségre, ahol a látottakat a nap 24 órájában folyamatosan értékelik. Erre a tevékenységre az önkormányzat és a Szolnoki Rendőrkapitányság együttműködési megállapodást kötött.

A térfigyelő rendszer kiépítése 62 millió forintba került. Munkába állításától a bűncselekmények, elsősorban az idősek, a nők és fiatalok sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények számának visszaszorítását, valamint az utcai vandalizmus csökkenését várják. A polgárokat kihelyezett táblák segítségével figyelmeztetik, hogy melyik területet figyelik kamerával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását