2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Háromszáz forintért ölt

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Tolna megyei bíróság hétfőn nem jogerősen azt a fiatalt, akik 300 forintért ölt meg egy idős embert Szekszárdon. Az elkövető két társa 11 év, illetve 8 év börtönbüntetést kapott.
2008. november 3. hétfő 14:59 - Hírextra
A vádirat szerint a 20 éves szekszárdi fiatalember - a per másodrendű vádlottja - 18, illetve 22 éves társával 2007. május 27-én hajnalban tört be a 80 éves, mozgásában korlátozott férfi lakásába, hogy kirabolja. A vádlottak húsz-harmincezer forintot reméltek, ám mindössze 300 forint készpénzt találtak az áldozatnál.

Az idős embert mindhárman bántalmazták, a férfi halálához fulladás vezetett, miután a másodrendű vádlott a nyakánál fogva a földre szorította. A gyilkosság után a három tettes rögtön újabb bűncselekményt követett el: egy szekszárdi telephelyről mezőgazdasági gépeket loptak el. A rendőrség másnap vette őket őrizetbe.

Bár a harmadrendű vádlottat enyhén értelmi fogyatékosnak minősítette az igazságügyi szakértő, Sárecz Róbert bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta: az élet kioltásának módja valamennyi vádlott részéről olyan érték nélküliséget és gátlástalanságot tükrözött, hogy az nem hozható összefüggésbe egyikőjük elmebéli elmaradottságával sem.

A bíró szerint a vádlottak teljes lelki sivárságát tükrözte az is, hogy az élet elleni cselekmény után lelkiismeret-furdalás nélkül újabb vagyon elleni bűncselekményt követtek el.

A bíróság a másodrendű vádlottat nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és 13 év fegyházbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott 8 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést, a harmadrendű vádlott pedig 11 év fegyházbüntetést kapott.

Az ügyész súlyosbításért, a másod- és a harmadrendű vádlott enyhítésért fellebbezett. Az elsőrendű vádlott fiatal elfogadta az ítéletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását