2024. április 28. - Valéria

Gyurcsányt is tájékoztatták

Gyurcsány Ferenc vasárnap tájékoztatást kapott a dunaszerdaihelyi futballmérkőzésen történtekről a szakminiszterektől azokról az információkról, amelyek rendelkezésre állnak a magyar hatóságoknál és a Külügyminisztériumnál.
2008. november 3. hétfő 07:06 - Hírextra
Ezen felül tájékozódott Magyarország szlovákiai nagykövetétől is, mivel a magyar közvéleményt felkavarták a televízióban illetve az interneten látható képek. Erről a kormányszóvivő nyilatkozott az MTI-nek.

A kormány megítélése szerint a lehető legrosszabb, ami történhet, hogy a két nép és a két ország viszonyát szélsőséges, radikális csoportok tettei határozzák meg vagy befolyásolják - mondta.
Daróczi Dávid kitért arra, Draskovics Tibor igazságügyi miniszter azt kérte a szlovák társhatóságoktól, hogy vizsgálják ki és adjanak részletes tájékoztatást a történtekről. Egy ilyen vizsgálat azért is fontos, mert a futballmérkőzésen történtekről bemutatott képek kételyeket ébresztettek a rendőri intézkedésék indokoltságával illetve arányosságával kapcsolatban.

Hozzátette: ebben a régióban különösen fontos, hogy még csak a gyanúja se vetődhessen fel annak, hogy etnikai okok játszhattak közre a történtekben.

Az MTI kérdésére a kormányszóvivő kitért arra, a kabinet alapvetően egyetért a Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő értékelésével, és mélységesen elítéli, ha bármelyik nemzet zászlaját meggyalázzák. Ilyet nem lehet megengedni - szögezte le.

Daróczi Dávid kiemelte azt is: ugyanezt gondolják a kétnevű helységnévtáblák megrongálásáról. A magyar kormány ezzel szemben - a történek kapcsán is - a megbékélés fontosságát tartja szem előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását