2024. május 7. - Gizella

Gyurcsányt folyamatosan tájékoztatják a tiszafüredi balesetről

Gyurcsány Ferenc megrendüléssel értesült a reggeli tiszafüredi buszbalesetről és azonnali, illetve folyamatos tájékoztatást kap az ügyről és a sérültek állapotáról a közlekedési, valamint az egészségügyi tárcától - közölte a kormányszóvivő hétfői budapest
2008. november 3. hétfő 16:37 - Hírextra
Hétfő reggel egy 17 éves tiszaigari tanuló fiú meghalt, további 30 fiatal megsérült, amikor egy autóbusz összeütközött egy téglát szállító pótkocsis nyerges vontatóval Tiszafürednél. A sűrű ködben a látási viszonyok rendkívül korlátozottak voltak.

A rendőrség helyszíni tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun Volán Zrt. autóbusza gyakorlatilag belerohant az út menetirány szerinti jobb oldalán parkoló kamionba. Az autóbusz ugyan az utolsó pillanatban megpróbálta kikerülni az előtte álló járművet, de ez nem sikerült. Így a busz jobb oldalát végighasította a pótkocsis nyerges vontató. Az autóbusz bal oldala gyakorlatilag sértetlen maradt.

Egy 17 éves fiú meghalt, további 30 fiatal megsérült hétfő reggel, amikor egy autóbusz összeütközött egy téglát szállító pótkocsis nyerges vontatóval Tiszafürednél - közölték a hatóságok az MTI-vel. A karcagi kórházból délután helikopterrel szállítottak át egy 15 éves súlyos sérültet a debreceni Kenézy Kórházba, ahol így már a baleset négy súlyos sérültjét kezelik.

Egy 17 éves tiszaigari tanuló halt meg a 34-es főúton Tiszafüred előtt történt balesetben. Egy ember életveszélyes, 14 súlyos, 15 könnyű sérüléseket szenvedett - mondta Szabó Zita, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtófelelőse.

A menetrend szerinti, Tiszafüredre diákokat szállító autóbusz a város határa előtt 7.40-kor ment neki egy álló kamionnak. A rendőrség helyszíni tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun Volán Zrt. autóbusza gyakorlatilag belerohant az út menetirány szerinti jobb oldalán parkoló kamionba. Az autóbusz az utolsó pillanatban megpróbálta kikerülni az előtte álló járművet, de ez nem sikerült. Így a busz jobb oldalát gyakorlatilag végighasította a pótkocsis nyerges vontató. Az autóbusz bal oldala gyakorlatilag sértetlen maradt.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: két pszichológust küldtek a helyszínre, hogy segítsék a történtek feldolgozását.

Molnár Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója elmondta: a sűrű ködben a látási viszonyok rendkívül korlátozottak voltak, így a rendőrség egy másik hasonló busszal úgynevezett láthatósági vizsgálatot végzett a helyszínelés során. Vagyis azt vizsgálták, hogy a vezető mennyire láthatta az út szélén egyébként szabályosan parkoló járműszerelvényt.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A nyomozás ad majd választ arra, hogy ki terhel a felelősség a történtekért - közölte a helyszínen Molnár Miklós.Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta, a balesetben nagyrészt 14 és 18 év közötti fiatalok sérültek meg. Egy fiatal életveszélyes mellkassérülést szenvedett. A súlyos sérülteknél jellemzően csonttörést, illetve agyrázkódást állapítottak meg a mentősök.

A baleset helyszínére nyolc autóval érkeztek a mentősök, a sérülteket Szolnok, Karcag, Eger és Debrecen kórházaiba szállították.A karcagi kórházból kora délután helikopterrel szállítottak át egy 15 éves súlyos sérültet a debreceni Kenézy Kórházba, ahol így már a baleset négy súlyos sérültjét kezelik - mondta el az MTI-nek Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője.

Közlése szerint a legsúlyosabb egy 28 éves nő állapota, aki medencetörést, mellkasi és combsérüléseket, valamint mindkét kezén súlyos, roncsolásos sérüléseket szenvedett.
Egy 17 éves diákot combcsontsérüléssel, egy 15 évest súlyos koponyasérüléssel ápolnak - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a Karcagról medencesérüléssel és combcsonttöréssel átszállított 15 éves fiúnál további súlyos lábszártörést is diagnosztizáltak a debreceni traumatológián.Szentgyörgyi János tájékoztatása szerint könnyű sérülésekkel öt embert láttak el a kórházban. Az időközben megérkezett hozzátartozók az elszállítást megszervezték, így a könnyebben sérültek mindegyike elhagyta a Kenézy Kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását