2024. május 9. - Gergely

Fosztogatókat fogtak

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akcióban elfogta azt a három embert, akik két megyében egy bankjegykiadó automatát (ATM) kifosztottak, hármat pedig sikertelenül próbáltak meg kiüríteni. Az akci
2008. november 3. hétfő 14:44 - Hírextra
Október 9-re virradó éjjel Lajosmizsén, majd 11-én Szankon és Soltvadkerten próbálták meg elvinni az ATM-et a gyanúsítottak, de ekkor még nem sikerült a helyükről kimozdított szerkezetekből a pénzt megszerezni.

Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője beszámolt arról: a módszer mindhárom esetben az volt, hogy drótkötél segítségével kimozdították a helyéről a bankjegykiadó automatát és megpróbálták elvinni.

Egy lopott személygépkocsival követték el a bűncselekményeket, majd azt Kecskemét közelében felgyújtották. Az autó alkalmas lett volna arra, hogy az ATM automatát elszállítsa.

Október 22-én a Pest megyei Albertirsán már sikerrel jártak és több tízmillió forintot zsákmányoltak a feltört ATM-ből.

Jakabszállás közelében megtalálták az albertirsai bűncselekménynél használt autót, amit Kiskunfélegyházáról loptak el. Az autóban megtalálták a feltört és kifosztott ATM-et is.
A bankok kamerái által készített felvételeket lejátszották a sajtótájékoztatón.

Polyák Zsolt őrnagy elmondta, hogy hétfőn hatmillió forintot megtaláltak az egyik gyanúsítottnál két befőttesüvegben elásva, valamint lefoglalták a zsákmányolt pénzből vásárolt személygépkocsit is, sőt a másik két gyanúsítottnál is sikerült pénzeket találni.

Két gyanúsítottat összehangolt akcióban Budapesten, egy gyanúsítottat Kecskeméten fogtak el október 27-én.

A bűncselekményekben Bács-Kiskun megyei lakosok vettek részt, akik közül ketten körözés alatt álltak. Az elfogott gyanúsítottak közül kettőt rablások miatt a Kecskeméti Városi Bíróság 2008. áprilisában öt év fegyházbüntetésre ítélt, de azóta szökésben voltak és bujkáltak.

Dócs András őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának a vezetője beszámolt arról, hogy az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt a bankjegykiadó automaták ellen elkövetett bűncselekmények száma.

Információik szerint több csoport követi el az ország különböző pontjain a bűncselekményeket.
Emlékeztetett arra, hogy Romániában és Csehországban sikerült magyar bűnözőket elfogni az NNI és a külföldi társszervek együttműködésével.

Budapesten albán elkövetőket fogtak el szeptemberben a magyar és a spanyol rendőrök együttműködésével - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását