2024. május 8. - Mihály

Bűnmegelőzési és turisztikai iroda

A település önkormányzatának anyagi hozzájárulásával, a rendőrség és a helyi polgárőrség együttműködésével hozták létre a vonyarcvashegyi strandon a Bűnmegelőzési és Turisztikai Információs Pontot, amelyet hétfőn nyitottak meg.
2008. június 30. hétfő 11:41 - Hírextra
Az irodát vezető Kisházi Gábor elmondta: tavaly indították el először diákok közreműködésével a strand területén és környékén a bűnmegelőzési szolgálatot. A múlt évi tapasztalatokat felhasználva az idén öt diák dolgozik a nyári szezonban, június végétől augusztus 20-ig, ők könnyen felismerhető pólókban jelenlétükkel nemcsak a strandi lopásokat igyekeznek megelőzni, de információkkal is szolgálnak a hozzájuk forduló turistáknak.

Az iroda megnyitóján Bertalan János, Keszthely rendőrkapitánya beszámolt arról, hogy már a múlt évben jelentősen csökkent a vonyarcvashegyi strand környékén a bűncselekmények száma. Korábban nyaranta 80-90 autófeltörés, tolvajlás, besurranásos lopás, nyaralófeltörés volt a településen, zömében a Balaton-part közelében. A strandon két éve még mintegy 40 bűneset fordult elő, tavaly már csak 25 alkalommal fordult elő lopás vagy autófeltörés, köszönhetően a diákok, rendőrök és polgárőrök jelenlétének.

A település önkormányzata ebben az évben csaknem egymillió forintot biztosított a vonyarcvashegyi bűnmegelőzési iroda működtetésére. Seffer József polgármester az MTI-nek elmondta: ebből az összegből fizetik az iroda fenntartásának költségeit, például a diákok bérét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását