2024. április 27. - Zita

Pénz beszél, golfpálya épül

Engedélyt kapott Donald Trump amerikai ingatlanmilliárdos a skót kormánytól, hogy megvalósítsa gigantikus golfberuházását az északkeleti tengerpart egy érintetlen, védett természeti értékeknek otthont adó szakaszán.
2008. november 3. hétfő 21:35 - Hírextra
A kormány a helyi hatóságok tiltakozása ellenére mondott igent hétfőn a mágnás egymilliárd fontos (325 milliárd forint) aberdeenshire-i golfbirodalmára.

Skóciában szokatlan az ilyesfajta beavatkozás a helyi hatóságok dolgába, de a skót pénzügyminiszter azzal érvelt, hogy a golflétesítmény "komoly gazdasági és társadalmi haszonnal jár" az országra nézve. Számítások szerint mintegy ezer új munkahelyet teremt a térségben.

Trump közleményben tudatta, hogy a létesítmény "mind Aberdeenshire, mind Skócia számára óriási vagyon és a büszkeség forrása lesz".

Az aberdeenshire-i tanács illetékes bizottsága környezetvédelmi okokra hivatkozva tavaly novemberben utasította el a két, bajnokságok lebonyolítására alkalmas golfpálya, ötszáz lakás, négy szünidei apartmantömb, egy luxusszálló és 36 villa megépítését.

A kiszemelt építési terület nagyjából egyharmada számít különösen védett területnek Skóciában az ott élő ritka és egyedülálló állat- és növényfajok miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását