2024. május 9. - Gergely

Ötven magyar sérült?

Nagyjából ötvenre teszi a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzésen, a szlovák rendőrök beavatkozása során megsérült magyar szurkolók számát Gőbl Gábor, a drukkerek utazásának egyik szervezője.
2008. november 2. vasárnap 21:43 - Hírextra
Gőbl Gábor az MTI-nek vasárnap azt mondta, hogy legkevesebb ötven sérültről tud, közülük legalább húszan részesültek valamilyen egészségügyi ellátásban, sokan azonban nem kértek elsősegélyt.
Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap délután a szlovák rendőrségtől kapott tájékoztató alapján azt közölte, hogy a rendőri intézkedések során 11-en sérültek meg, köztük öt magyar is, a kórházat már mindannyian elhagyták. A szlovák rendőrök 31 embert állítottak elő, közülük 16 magyar állampolgár volt, akiket később szabadon bocsátottak.

Gőbl Gábor szerint mindez azt mutatja, hogy a szlovák rendőrség egyiküket sem akarta meggyanúsítani.

A rendőrök példát akartak statuálni, éppen úgy, mint 1992 szeptemberében Pozsonyban, amikor a Ferencváros szurkolóit támadták meg – vélekedett a szervező.

Gőbl Gábor elmondta azt is, hogy "egységes magyar nemzetben gondolkodó, történelmi múltunk iránt elkötelezett zenész és koncertszervezőként" öt héttel ezelőtt elkezdte szervezi a Hungarica és a Romantikus Erőszak nevű együttes nagyudvarnoki fellépését szombatra.

Október 30-án a nagyudvarnoki polgármester minden előzmény nélkül felmondta a szerződést, mert a szlovák nemzetbiztonsági hivatal megfenyegette. A polgármester szerint a hatóságok arra hivatkoztak, hogy államellenes izgatásban való bűnrészességgel vádolják meg, ha megtartják a koncertet – közölte a szervező.

Gőbl Gábor elmondta: első koncertjét 1989-ben szervezte a Felvidéken, azóta legalább harmincat hozott tető alá, köztük az Iron Maiden pozsonyi fellépését. Hozzátette, hogy soha semmilyen problémája nem volt a szlovák hatóságokkal, de szombaton Vámosszabadinál mégis visszafordították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását