2024. május 5. - Györgyi

El lehet jutni a temetőkbe

A fővárosi temetők többségének környékén vasárnap délelőtt nem alakult ki torlódás, de erős a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén - mondta el a Fővinform ügyeletese az MTI-n
2008. november 2. vasárnap 12:36 - Hírextra
Zdroba Gyula tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt a fő közlekedési útvonalakon - beleértve a rakpartokat, a Nagykörutat, a Hungária körutat és a belvárosi főútvonalakat - különösebb gond nélkül lehet autózni. A nagyobb temetők környékén erős a gépkocsiforgalom.

A BKV tájékoztatása szerint az Új köztemető környékén közlekedő BKV-járatok a leginkább igénybevettek, a többin átlagos, vasárnapi kihasználtságot mértek.

A rendőrség megállási és behajtási tilalmat rendelt el a hétvégére több fővárosi temető környékén, a BKV sűríti egyes járatait, a közterület-felügyelet pedig fokozott ellenőrzést tart mindenszentek és halottak napja miatt.

A legnagyobb temetők - így az Új köztemető, a farkasréti és a pesterzsébeti temető - körüli és az oda vezető utakon is tilos a parkolás szombat reggel 6 órától vasárnap 10 óráig, egyes helyeken éjfélig. Több utcát egyirányúsítottak, azokon az ellenkező irányban csak a tömegközlekedési járművek haladhatnak.

Autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet majd behajtani, a mozgáskorlátozottakat azonban minden temetőbe beengedik gépjárművel. Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója az MTI-nek ugyanakkor azt mondta: arra kérik a mozgáskorlátozottakat, hogy lehetőség szerint reggel 7 és 12 óra között látogassák meg az emlékhelyeket, amikor feltehetően még kisebb lesz a zsúfoltság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását