2024. március 29. - Auguszta

Magyar könyvsiker Belgrádban

Nagy érdeklődés mellett mutatta be Elutazás és hazatérés című önéletrajzi regényét szombaton Belgrádban Konrád György.
2008. november 1. szombat 20:59 - Hírextra
A Szerbiában 20 éve gyakori vendégnek számító író, akinek eddig 12 műve jelent meg szerbül, a helyi PEN-klub által szervezett háromnapos regionális konferencia egyik fontos résztvevője. Rajta kívül Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Horvátországból, Nagy-Britanniából, Németországból és Szlovéniából hívtak vendégeket.

Az "A város, mint regény/A regény, mint város" címmel összehívott találkozón olyan neves alkotók vesznek részt, mint az orosz Alek Popov, a macedón Vera Cejkovska, a szlovén Vanesa Matajc, a cseh Jiri Dedecek.

A 75 éves Konrád György Magyarországon 2001-ben megjelent könyvét, amelyet pár éve a szerző felolvasásában a Magyar Rádióban sorozatként is hallani lehetett, a neves műfordító, Viczkó Árpád ültette át szerbre, s az Arhipelaga könyvkiadó gondozásában jelent meg.

"Ez egy személyes történet, de tele van valós eseményekről szóló konkrét információkkal" - mondta a bemutatón Gojko Bozovic, az Arhipelaga alapítója és egyben főszerkesztője. A II. világháború előtti emlékekkel kezdődő, s az azt követő időszakig ívelő művet méltatva hozzátette: egy gyermek megfigyelései sokszor többet árulnak el az általa ismert világ kegyetlenségéről, mint a hivatalos történetírás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását