2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ezer magyar szurkoló megy a Slovan meccsre

A magyar szurkolók "vegzálásától" tart Gőbl Gábor a szombati Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák labdarúgó bajnoki mérkőzésen. Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövetnek nincs erről információja, s reméli, a magyar állampolgárok jogszerűen fognak vis
2008. október 31. péntek 14:37 - Hírextra
Gőbl Gábor levélben tájékoztatta a nagykövetet arról, hogy több mint ezer magyar állampolgár kel útra szombaton Dunaszerdahelyre különböző közlekedési eszközöket igénybe véve. A sport- és rendezvényszervező az MTI-nek elmondta, s a levélben is jelezte, értesülései szerint a szlovák biztonsági erők részéről tartani lehet a meccsre, illetve azt ezt követően a Nagyudvarnokon (Velké Dvorníky) sorra kerülő koncertre érkező magyar szurkolók inzultálásától.

"Személyes kapcsolataim révén a szlovák belbiztonsági szervektől származó információ jutott a tudomásomra, amely szerint, a szlovák biztonsági erők intoleráns módon, kívánják fogadni, vegzálni a piros fehér zöld nemzeti színekben a labdarúgó mérkőzésre megjelenő majd az általunk szervezett kulturális programot megtekinteni kívánó magyar és szlovákiai magyar polgárokat." - áll többek között e levélben.

Heizer Antal nagykövet az MTI-nek úgy nyilatkozott, nem tud arról, hogy a magyar szurkolókat nem az előírt módon akarja kezelni a szlovák rendőrség."A szlovák rendőrség az Európai Unió sportszervezési normáinak megfelelően készíti elő a találkozót. Felvettük a kapcsolatot a dunaszerdahelyi rendőrséggel, valamint beszéltem Pázmány Péter polgármesterrel, aki kint lesz a találkozón, s akivel mobilkapcsolatban leszünk. Remélhetőleg, a meccsre és a koncertre érkező magyar állampolgárok jogszerűen fognak viselkedni."

Heizer Antal megjegyezte, annyiban furcsa Gőbl Gábor kérése, hogy részben egy koncerttel kapcsolatban kéri a nagykövetség segítségét. Ezen fellép a Hungarica és a Romantikus Erőszak nevű együttes.

"A nagykövetség készen áll, hogy segítséget nyújtson a Szlovákiába akár egyénileg vagy csoportosan érkező magyar állampolgároknak, ha erre szükség van, de konzuli értelemben ez a normális ügymenet. Reméljük, egyik fél részéről sem kerül sor a másik nemzetet becsmérlő fellépésre" - mondta Heizer Antal.A DAC-Slovan mérkőzés szombaton 13:30 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását