2024. május 3. - Tímea, Irma

Elbocsátások a BBC-nél

Több mint húszezer tiltakozó hallgató telefonált be, miután obszcén poénok hangzottak el a BBC egyik népszerű rádióműsorában. A botrányt követően az egyik műsorvezető, hibáját belátva, saját elhatározásából elhagyta a BBC-t, a másikat három havi szilenciu
2008. október 31. péntek 20:40 - Hírextra
A két népszerű műsorvezető jókedvében volt, amikor a stúdióból telefonon interjú végett felhívta a veterán komikus színészt, Andrew Sachs-ot. A hívásra az üzenetrögzítő válaszolt, erre mondta rá Jonathan Ross, a BBC műsorvezető-sztárja a hirtelen kicsúszott, obszcén poént: "Russell dugja az unokádat".

Ami azt illeti, a mellette ülő 33 éves műsorvezető-társának, Russell Brandnak valóban volt régebben viszonya a fiatal táncosnővel. De a durvaság és az azt követő idétlen vihogás felháborodást keltett: hallgatók ezrei telefonáltak be, annál is inkább, mert nem élő adásban történt mindez, hanem korábban felvett hanganyagról döntött úgy egy szerkesztő, hogy az leadható.

Az egyik "tettes", Russell Brand, aki a műsor vezetéséért évi 200 ezer fontos (több mint 66 millió forintos) gázsit kapott - ez egy nagyvállalati vezérigazgató fizetésével egyenlő - szerdán kilépett a BBC-től.

A brit közszolgálati rádiónak azonban előnytelen lett volna, ha megválik Jonathan Rosstól is, mert a tévé- és rádiósztár műsorai átlagban négymillió hallgatót vagy nézőt vonzanak. Rossnak négyéves szerződése van a BBC-vel, és évi négymillió font, vagyis több mint egymilliárd forint javadalmazásban részesül. Most három havi fizetetlen szilenciummal büntették, ami egymillió font (mintegy 330 millió forint) jövedelemkiesést jelent számára. Felelősnek érezte magát a történtekért a BBC 2 rádió műsorigazgatónője, Lesley Douglas is, és lemondott állásáról.

A tájszólásáért és az eszéért szeretik

De mi a titka Jonathan Ross népszerűségének? Az, hogy a hallgatók és nézők minden rétegét szórakoztatni tudja. A londoni munkásnegyedek vaskos dialektusában beszél - ezt tanulta otthon gyerekkorában. Nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő szavakat is használ, de szövege jól pergő, humoros, ő maga villámgyors gondolkodású és eszes.

Jonathan Ross a londoni egyetemen történelem szakos volt, közép-európai történelemre a közelmúltban elhunyt Péter László oktatta. A professzor úgy emlékezett híressé vált egykori tanítványára, hogy éles eszű volt, de szertelen.

A BBC belső vizsgálata tovább folyik az ügyben, és vizsgálatot indított az Ofcom műsor-felügyelőség is, amelynek módjában áll nagy összegű pénzbüntetéssel sújtani a jó ízlés ellen vétő BBC-t.

A botrány két főszereplője egyébként nyilatkozatban kért bocsánatot a hallgatóktól, valamint Andrew Sachs színésztől és családjától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását