2024. április 28. - Valéria

Vita egy Bécsi úti ingatlan eladásáról

Fónagy János (Fidesz) módosításával a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta azt a Demszky Gábor által beterjesztett nyilatkozatot, amellyel az önkormányzat köszöntötte az idén 60 éves fennállását ünneplő Izrael Államot.
2008. október 30. csütörtök 23:30 - Hírextra
A várost vezető koalíció és az MDF szavazatával a közgyűlés a főpolgármester javaslatára 2010-ig évente 15 ezer euróval támogatja a szarajevói régi városháza helyreállítását.

Az MDF-esek szavazataival vált lehetővé az Iharos Sándor Sport Közalapítvány tevékenységéről szóló beszámoló elfogadása. Bőhm András (SZDSZ) ugyanis nem vett részt a szavazásban, így az MDF nélkül az alapítványt az előterjesztő javaslatára nem tudták volna megszüntetni. Elviekben egyetértett a közgyűlés azzal, hogy a Margitszigeti Atlétikai Centrum Iharos Sándor nevét vegye fel.

Ugyancsak az MDF szavazatai is kellettek ahhoz, hogy a közgyűlés elfogadhassa a főváros közoktatás-fejlesztési tervének felülvizsgálatával és a további feladatokkal foglalkozó javaslatot Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes előterjesztésében.

A fideszesek többszöri kezdeményezésére, személyeskedésektől sem mentes vita után a közgyűlés elnapolta a Bécsi út 343. számú ingatlan eladásának javaslatát. Bagdy Gábor (KDNP) értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a múlt hónapban már elutasított tartalmú javaslatot nyújtott be ismét. Emlékeztetett rá, hogy az ingatlanbecslő a jogi bizonytalanságok miatt 10 százalékkal csökkentett, 4,3 milliárd forint induló licitárat javasolt. Szerinte, ha rendezik a hiányosságokat, reális piaci áron, 430 millió forinttal drágábban lehetne meghirdetni az ingatlant.

Ughy Attila (Fidesz) úgy vélte, hogy a benyújtott javaslat elfogadásával "csalásgyanús" lesz a kiírás, ezért a téma elnapolását kezdeményezte. A vitában Tarlós István Fidesz-frakcióvezető emelkedett hangon kifogásolta, hogy a városvezetés félre akarja vezetni a közgyűlést. Hagyó Miklós ezt a III. kerülettől kapott tájékoztatás alapján cáfolta. A kialakult személyeskedő vita során Tarlós István egy szocialista képviselőre dehonesztáló kijelentést tett. Steiner Pál MSZP-frakcióvezető erre reagálva kérte, hogy mellőzzék a kocsmai kiszólásokat. Tarlós István elnézést kérve korábbi kijelentéséért, egyetértett Steiner Pállal abban, hogy hagyni kéne a kocsmai stílust, ezért felkérte az ülést vezető Horváth Csabát, hogy fogadja el a téma elnapolásáról hozott döntést és "hagyjuk abba ezt az útszéli stílust, hogy újra szavaztatunk arról, ami nem ment át".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását