2024. április 20. - Tivadar

Nem biztonságos a legtöbb EU térség közlekedése

Európában Hamburg és Bécs térségében a legbiztonságosabb autózni, legalábbis az EU statisztikai szolgálatának, az Eurostatnak a frissen közzétett adatai szerint.
2008. október 30. csütörtök 13:51 - Hírextra
Ezekből kiderül, hogy az unió tagállamaiban 2006-ban 43 ezren vesztették életüket közúti balesetben, ami több mint húszszorosa a vasúti és a légi balesetekben elhalálozottak összesített számának. A közúti balesetek száma 2000 és 2006 között közel egynegyedével csökkent. Az összességében pozitív trend azonban nagyon szélesen szórt skála átlagolásából mutatható ki.

A közúti balesetek halálos áldozatainak száma 2006-ban egymillió lakosra vetítve 87 volt az egész unió átlagában. Harmincnégy uniós régióban azonban ez a mutató meghaladta az egymillió lakosra vetített 150 halálos áldozatot. E régiók közül 8-8 található Görögországban és Lengyelországban, 4 Spanyolországban, 3 Olaszországban, 2-2 Belgiumban és Magyarországon, 1-1 pedig Csehországban, Franciaországban, Romániában, Portugáliában, valamint a három balti államban.
A legrosszabb mutató a közép-görögországi régióban (301), Belgium délkeleti (Luxembourg nevű) régiójában (290), valamint Peloponnészosz görög régióban (232) jött ki.

Ezzel szemben harminchárom régióban egymillió lakosra vetítve kevesebb volt 50-nél a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma. E régiók közül 11 Nagy-Britanniában, 6 Németországban, 5 Hollandiában, 3 Spanyolországban, 2 Svédországban, 1-1 pedig Belgiumban, Franciaországban, Ausztriában, Portugáliában, Finnországban és Máltán található.

A mutató Hamburg térségében (16 haláleset egymillió lakosonként), Bécs térségében (20), Berlin térségében (22), Bréma térségében (24), valamint Máltán (25) a legjobb.
Magyarországon a közép-dunántúli régióban volt a legmagasabb ez a mutató: egymillió lakosra vetítve 186-an vesztették életüket 2006-ban közúti balesetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását