2024. április 26. - Ervin

Csődben a beregszászi színház?

Nagyon súlyos pénzügyi helyzetbe került a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, az anyagi gondok az intézmény további működését fenyegetik - írta a Beregszászon kiadott Kárpátalja című hetilap csütörtökön megjelent száma.
2008. október 30. csütörtök 13:55 - Hírextra
A lap beszámolója szerint a bérezést szabályozó ukrán törvények és az emelkedő kiadások miatt a Beregszászi járás költségvetéséből folyósított kis összegből már az anyaországból érkező támogatások ellenére sem működtethető tovább a színház.

Balázsi József, az intézmény igazgatója a nehézségekről tájékoztatta Brenzovics Lászlót, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) alelnökét és Sín Józsefet, a Beregszászi járási állami közigazgatási hivatal elnökhelyettesét. Mint a hetilap írja, a megoldást a felek abban látnák, hogy a színház átkerülne a Kárpátalja megyei költségvetés finanszírozásába.

A hetilap úgy tudja: Brenzovics már tájékoztatta a Don Quijote november 7-i bemutatójára próbáló társulatot arról, hogy a színház kérdését megvitatta a megye vezetése, és remélhetőleg a megyei tanács soron következő novemberi ülésén döntés születik a beregszászi magyar színház megyei fenntartású intézménnyé történő átminősítéséről.

Egyébként a megyei költségvetésből finanszírozzák az Ungváron működő Ukrán Zenei és Drámai Színházat, valamint a Munkácsi Orosz Drámai Színházat is - emlékeztetett a beregszászi hetilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását