2024. május 3. - Tímea, Irma

Jótékonykodó Stereo Gallery

Jótékonysági estet rendez a hazai street art művészekkel foglalkozó Falk Miksa utcai Stereo Gallery, immár nem először.A galéria már túl van több sikeres hazai és külföldi kiállításon, jótékonysági rendezvényen és egy árverésen is.
2008. október 30. csütörtök 07:32 - Hírextra
A galéria művészei, művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói a legfiatalabb korosztályból kerülnek ki, akik táblaképeken valósítják meg az utcák művészetét. A street arton kívül a stencil, a stricker collage és a művészi grafitti kialakuló irányzata is helyet kap a belvárosi műkereskedésben.
Korábban a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el elnevezésű országos közvélemény-formáló kampányát segítette a galéria.

"Most az Amnesty International Magyarország javára szóló támogatást kezdeményezünk. Jövőre is tervezünk négy hasonló rendezvényt" - mondta az MTI-nek Mezei Tamás galériavezető. Hozzátette - a Stereo Gallery 2007-es megnyitása óta fiatal képzőművészek (festők, szobrászok, fényképészek, new media képviselők) alkotásaival foglalkozik. Célja, hogy a street artot a hazai műkereskedelmi piacon elismert művészeti irányzattá tegye, ezúttal is e körből válogatott anyaggal állt elő. Az október 31-i jótékonysági esten a galéria két állandó művészének, a gyűjtői körben elismert Pintér Gábornak és Kállai Henrik cigány művésznek nyílik három hétig látogatható tárlata.

A rendezvény időpontjától november 16-ig az eladott képek árának 15 százalékával az Amnesty International soron következő romaügyi kampányának sikeres lebonyolítását támogatják. A képeket félmillió és 250 ezer forint közötti áron kínálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását