2024. május 9. - Gergely

Emelkednek a nyugdíjak

November 1-jén - januárig visszamenő hatállyal - 1,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások; ekkor fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét is - közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.
2008. október 30. csütörtök 15:20 - Hírextra
A nyugdíjemelés mértékével megegyezően, ugyancsak november hónaptól emelkednek a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások összegei. A rokkantsági járadék havi összege 360 forinttal, a házastársi pótlék összege 220 forinttal, a házastárs utáni jövedelempótlék összege 150 forinttal növekedik. A rendszeres szociális járadék emelése az életkortól függően történik, nevezetesen a 2008. december 31-ig 62. életévüket betöltő nők, illetve férfiak esetében 340 forinttal, egyéb esetekben 290 forinttal növekszik a járadék havi összege.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2008. november hónapban az érintettek részére a 2008. november havi, már emelt összegű ellátást, a 2008. január 1-jétől október 31-ig terjedő időre visszamenőlegesen járó kiegészítő emelést, valamint - a már emelt novemberi nyugdíjra tekintettel - a tizenharmadik havi nyugdíj második felét egy nyugellátási utalványon - a jelzett jogcím szerinti megbontásban - a szokásos nyugdíj-kifizetési napon egy összegben folyósítja.

A Magyar Posta a fővárosban és a kiemelt városokban november 6-án, egyéb településeken pedig november 11-én kezdi meg az ellátások postai úton történő kifizetését. A bankszámlával rendelkező nyugdíjasok esetében a 2008. november hónapban esedékes ellátások banki jóváírása legkésőbb 2008. november 12-ig megtörténik - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását