2024. május 18. - Erik, Alexandra

A MEH évek óta nem fizet a nemzeti ünnepek díszleteiért

Öt éve nem fizeti ki húszmillió forintos járandóságát az október 23-i díszletért egy cégnek a Miniszterelnöki Hivatal - állítja a csütörtöki Magyar Nemzet.
2008. október 30. csütörtök 07:00 - Hírextra
A cikk felidézi, hogy 2003-ban a P&D Perfekt Design Kft. pár nappal az ünnep előtt sietett a kancellária segítségére, mert csak részben készült el az Országházat körülölelő fénykép-kompozíció.

A történet előzménye, hogy az eredeti közbeszerzési eljárás csak a Parlament Duna felőli oldalára vonatkozott, vagyis a nyertes Expander Kft-nek azt a részt kellett becsomagolnia '56-os fotókkal. Hat nappal az ünnep előtt azonban Horn Gábor szabad demokrata államtitkár azt kérte, mégis legyen az egész Országházat körülölelő dekoráció, és szóbeli ígéretet tett a plusz kérés kifizetésére - olvasható a lapban.

A cikk szerint a nyertes cég a többletmunkát nem vállalta, az P&D Perfekt Design Kft azonban igen, és ennek elvégzésé mintegy húszmillió forintjába került, amelyet azonban azóta sem fizettek ki neki. Az ügyben kártérítési per zajlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását