2024. április 18. - Andrea, Ilma

A KSZSZ elutasítja a válságkezelő intézkedéseket

A Közszolgálati Szakszervezete Szövetsége (KSZSZ) semmiképpen sem fogadja el a kormány négy pontból álló, a közszolgálatban dolgozókat és a nyugdíjasokat sújtó megszorító intézkedéseit - közölte az érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel.
2008. október 30. csütörtök 14:27 - Hírextra
A KSZSZ közleményben írta: nem fogadható el, hogy a közszféra dolgozóit sújtsa a kormány a terhek nagy részének áthárításával. A közszféra munkavállalói és nyugdíjasai eddig is a legnagyobb részt vállalták a társadalmi-gazdasági megújulásból, a konvergenciaprogram végrehajtásából.

Az érdekképviselet nem tartja elfogadhatónak, hogy a közszférában 2009-ben ne legyen béremelés és ne álljon rendelkezésre a TÉR (Teljesítményértékelési Rendszer) végrehajtásához szükséges forrás.

A szakszervezet közleménye szerint elfogadhatatlan az is, hogy ne legyen 13. havi bér és ezek következtében 2009-ben csökkenjen a közszférában dolgozók reáljövedelme.

A kormány által az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal 2007-ben aláírt megállapodásban foglaltakat az ország jelenlegi helyzetében újra kell tárgyalni - zárták a közleményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását