2024. április 28. - Valéria

Veres János fiai pert nyertek a Magyar Nemzet ellen

Jogerősen pert nyertek a nyírbátori üzleti vita néven elhíresült ügyben Veres János pénzügyminiszter fiai a Magyar Nemzet ellen, s a lapot helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla - közölték a felperesek szerdán az MTI-vel.
2008. október 29. szerda 16:05 - Hírextra
A Fővárosi Ítélőtábla kedden helybenhagyta az ügyben, a Fővárosi Bíróság által korábban hozott elsőfokú ítéletet, amely a helyreigazítás pontos szövegéről is rendelkezett - mondták az érintettek.
Tájékoztatásuk szerint az újságnak közölnie kell, hogy az egyik cikk "címével és alcímével olyan hamis látszatot keltett, miszerint Veres János pénzügyminiszter fiainak rendőrségi ügye lenne folyamatban".

Továbbá "olyan hamis látszatot keltett a lap, hogy egy vádemelési javaslattal befejeződött nyomozás a büfés incidensükkel kapcsolatban zajlott volna".

Végül a bíróság által elrendelt helyreigazítás szövege szerint a Magyar Nemzet "valótlanul állította, hogy Veres János gyermekei zsarolásban vettek volna részt".

A nyírbátori üzleti vita egy helyi büfés és Veres János pénzügyminiszter fiai között amiatt alakult ki, mert az utóbbiak, akik a nyírbátori Amatőr Zenekarok Fesztiválját szervezték - hasonlóan a szabolcsi kisváros többi kulturális rendezvényének szervezőihez - pénzt kértek az árusítási lehetőségért. A kereskedő viszont egy - mint közben kiderült - nem is létező módosított szerződésre hivatkozva megtagadta a fizetést, szerinte ugyanis az üzlete a rendezvények ideje alatt is nyitva tarthat a strandon, ahol a fesztivált tartották.

A pénzkérésről rejtett kamerás felvétel készült, amelyet a Hír TV-ben mutattak be először, majd az esetről többször írtak az országos napilapok, illetve a rádiók, televíziók is foglalkoztak a történtekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását