2024. május 3. - Tímea, Irma

Szibériai szex-szekta székházát ostromoltak meg

Megostromolta egy szibériai szex-szekta főhadiszállását az orosz rendőrség, és őrizetbe vette a társaság 41 éves vezetőjét - adta hírül az orosz sajtó rendőrségi jelentésekre hivatkozva.
2008. október 29. szerda 10:17 - Hírextra
Mint a híradásokból kiviláglik, az Asram Sambala szekta, mely több különböző néven hallatott magáról, gyaníthatóan sok ember eltűnéséért felelős. Novoszibirszki központjában a hatóságok videofelvételeket, brosúrákat és tudatmódosító szereket koboztak el - jelentette a Kommerszant című orosz lap, amely szerint a szektavezető guru, Konsztantyin R. vélhetően fiatalkorúakat is orgiákra kényszerített, és "hipnotizált szereplőkkel" készült pornófilmeket forgalmazott világszerte.

Orosz médiajelentések szerint Konsztantyin R. rendszeresen elvette a 80-as évek végén alapított szekta híveitől spórolt pénzüket, és teljesen elszigetelte őket rokonaiktól, ismerőseiktől. Szakértők 10 ezerre becsülik a szekta követőinek számát. Híveit a vezér az interneten toborozta, ahová videofilmeket is feltett: ezek egyes jeleneteiben szektatagok péniszszimbólumokat csókolgatnak és rituális maszkokat viselnek - írta a Komszomolszkaja Pravda.

A szekta, amely egyebek között a Jóga Barátainak Szibériai Egyesülete, illetve Az Okkult Tudományok Akadémiája néven is népszerűsítette magát, Oroszország-szerte ismert volt. Valláskutatók, pszichiáterek régóta vizsgálják ezt a jelenséget. A guru írásaiban a "szexuális felszabadulás" tanát hirdette. Ebben ötvözte a kereszténység, az orosz ortodoxia elemeit az indiai és tibeti vallási hagyományokkal és a sámánizmus rítusaival.

A rendőrség veszélyesnek minősítette a szektát. Egy novoszibirszki rendőrségi szóvivő szerint azonban évek kellettek ahhoz, hogy összegyűjtsék az őrizetbe vételhez szükséges bizonyítékokat.
Az orosz hatóságok és az orosz ortodox egyház régóta panaszkodik, hogy az országban terjednek a szekták. Különösen a Szovjetunió összeomlása után sok ember elvesztette a talajt a lába alól, és a szektákban próbált támaszt keresni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását