2024. április 18. - Andrea, Ilma

Pert vesztett a Magyar Rádió

Elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázati eredményt támadta meg - értesült szerdán több, az ügyben érintett intézmény képviselőjétől az MTI.
2008. október 29. szerda 16:59 - Hírextra
Such György, a közmédium elnöke az MTI megkeresésére azt közölte: az írásba foglalt döntés kézhez vétele után döntenek az esetleges további lépésekről.

Egyben annak a véleménynek adott hangot, hogy a történtek azt mutatják: a vizsgálandó anyag mérete miatt az ügyben jogorvoslatra előírt harmincnapos határidő "teljesen kiüresíti" a bírói úton való felülbírálás lehetőségét.

Szavai szerint a történtek visszaigazolták azon korábbi lépésüket, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította".

A közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását