2024. május 4. - Mónika, Flórián

Obama uncsi

Barack Obama egy kissé unalmas figura; bár választási gyűlései tízezreket vonzanak és karizmáját John Kennedyéhez hasonlítják, kampánya során nélkülözi a spontán megnyilvánulásokat, Hillary Clinton sokkal izgalmasabb személyiség volt a tudósítók számára -
2008. október 29. szerda 19:30 - Hírextra
"Elég uncsi" - fogalmazott közvetlen stílusban Peter Nicholas, aki az utóbbi hónapokban Obama nyomában járt, napi 18 órában tudósított a demokrata elnökjelölt kampányáról.
Nem ez volt a véleménye viszont a volt first ladyről, aki könnyed beszélgetéseket folytatott az újságírókkal. Nicholas, aki Obama előtt Clinton kampányáról tudósított, elmondta, hogy Hillary Clinton egyre elérhetőbb, közvetlenebb lett, ahogy az esélyei csökkentek. "Néha azt kérte, hogy kapcsoljuk ki a magnókat, és nem mondhatnám, hogy nem volt humoros" - emlékezett vissza.

"Ez nem lehet elmondani Obamáról, a helyzet meglepő iróniája, hogy ez az ember, aki tízezreket vonz gyűléseire és karizmáját John F. Kennedyéhez hasonlítják, elég uncsi tud lenni" - fogalmazott.

A Los Angeles Times Obama jelöltségét támogatja. Választási tudósítóját ez azonban nem gátolta meg abban, hogy kifejtse véleményét: Obama "szívós professzionalizmussal" vezette le kampányát, de kevés spontán megnyilatkozással. "Ennyi időt eltöltöttem mellette, és még mindig nem tudom megmondani bizonyossággal, valójában milyen ember" - mondta Peter Nicholas.
Elmesélte, hogy Obama időnként ugyan hajlandó "könnyed viccelődésre" riporterekkel, de amint valaki előhúzza a magnóját, a jelölt elkezdi darálni kampánytételeit.

Dean Reynolds, a CBS News riportere, aki 12 hónapig kísérte Obamát különrepülőgépén eseményről eseményre, korábban cikket írt arról, hogy Obama gyakran tart sajtótájékoztatót, de ritkán cseveg riporterekkel. Reynolds szerint John McCain kampánya sokkal szervezettebbnek tűnt. Arra panaszkodott például, hogy az Obama-stáb gyakran nem biztosított kellő háttéranyagot és feleslegesen várakoztatta a tudósítókat, sokszor az volt az érzése, hogy Obama programja az utolsó pillanatban dől el, még a jelölt közvetlen környezete sem tudja, mi következik.

Peter Nicholas sajnálattal állapította meg: "Mi sem tudunk közelebbit mondani Obamáról, pedig bennünket azért küldtek oda, hogy személyes benyomást szerezzünk róla, nem tudjuk, hogy felkészült-e; a közénk és közé emelt korlátok túl nagyok".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását