2024. május 17. - Paszkál

Nosztalgiavonatok jövőre

Európai hírű és muzeális értékű nosztalgiavonatokkal juthatnak el a kontinens számos városába a MÁV Nosztalgia Kft. utasai jövőre.
2008. október 29. szerda 15:57 - Hírextra
Az idén 15 éves MÁV Nosztalgia Kft. kedden ismertette 2009-es programját, utazásait és átadta az esztergomi vonalra telepített Vasúti Múzeum megállóhelyet, amelynek köszönhetően a jövő év elejétől a Vasúttörténeti Park menetrend szerinti vonatokkal is megközelíthető lesz.

A 2009-es év nagy újdonsága a Danube Expressz, amelynek első próbaútjai a hónapokban zajlanak. Utasai Európa számos táját bejárhatják, köztük Krakkót, Prágát, Berlint, Gdanskot és Isztambult.
A Danube Expressz vonatok "lelke" a MÁV Nosztalgia Kft. által üzemeltetett, európai szinten is egyedülálló, közel 500 millió forintos összköltséggel létrehozott három De Lux hálókocsi, amelyhez idén csatlakozik egy negyedik is.

"Két hónappal ezelőtt mutattuk be a nagyközönségnek a De Lux hálókocsikat, amelyek azóta is Európa sínpárjait járják. Ahol csak megfordulnak, kivívják mindenki csodálatát, már vannak visszatérő utasaink is" - fogalmazott Szendrey András, a MÁV Nosztalgia igazgatója.

Megújul a háromórányi gasztronómiai élményt kínáló Gyertyafény Expressz is. A jövőre ötéves expressz a kerek évforduló megünneplése alkalmából tematikus utakkal közlekedik. Az eddig is közkedvelt Valentin-napi út mellett indul Márton-napi és Új Bor, valamint Tavaszköszöntő Gyertyafény Expressz is.

A MÁV Nosztalgia Kft. által szervezett utazások száma éves szinten meghaladja a 150-et, köztük megtalálhatóak a pár órás dunakanyari kirándulások és a közkedvelt Gyertyafény Expressz útjai, csakúgy, mint az Isztambulba vagy Krakkóba, Prágába és más európai nagyvárosokba indított luxusutak, valamint az erdélyi barangolások is. Az utasok száma is évről évre jelentősen növekszik, éves szinten meghaladja a tízezer főt - tudatta a MÁV Nosztalgia Kft.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását