2024. május 13. - Szervác, Imola

Holnap összeül a fővárosi közgyűlés

A 4-es metró építésének szeptember végi helyzetéről, a BKV Zrt. 4-es metró projekt igazgatósága új vezetőjéről, több kerületi szabályozási tervről és a luxusadóról szóló fővárosi rendelet módosításáról is szó lesz a fővárosi önkormányzat közgyűlésének csü
2008. október 29. szerda 21:04 - Hírextra
A testület várhatóan felülvizsgálja 1999. évi hajléktalanügyi programját is. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint azt várják a programtól, hogy Budapesten a következő években több szociális munkás segítsen a hajléktalanoknak az utcán.

Ikvai-Szabó Imre visszavonja azt az előterjesztését, amelyben V. kerületi ingatlanok helyi védettségének fenntartását támogatja. A kerület ugyanis visszavonta az épületek átminősítési kérelmét, így további egyeztetés után foglalkozik majd ezzel a kérdéssel a közgyűlés.

Az előzetesen kiküldött és a pótlólag, valamint a helyszínen felvételre javasolt előterjesztésekkel együtt több mint 70 témában vár döntés a képviselőkre. Nem kerül a közgyűlés elé a Főgáz privatizációjának javaslata, amelyről várhatóan november első felében rendkívüli közgyűlésen tárgyalnak.

Helyszíni javaslatra kerülhet napirendre a Szabadság híd rekonstrukciójához javasolt további 300 millió forintos támogatás. Ezzel az eredeti 4,9 milliárd forint beruházási költség már 5,8 milliárd forintra növekszik. A pluszpénz a köz- és díszvilágítás összesen több mint félmilliárd forintos kiépítéséhez kell. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes jegyzi azt a javaslatot is, amelynek célja az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása a Fehérvári útig. Ugyancsak Hagyó Miklós előterjesztésében módosítják a főváros 2010-ig szóló útfelújítási programját.

A BKV-nak idén biztosított mintegy 10 milliárd forintos önkormányzati támogatás felhasználásának módosítására is javaslatot tesz a főpolgármester-helyettes, a cég indítványára. Tájékoztatót kaptak a képviselők egy év eleji közgyűlési határozatuk alapján arról, hogy a BKV az elmúlt három évben mennyi pénzt költött tanácsadókra, illetve, hogy a szerződések milyen jellegűek voltak.

Várhatóan helyszíni kiosztással a közgyűlés elé terjeszti Demszky Gábor főpolgármester azt a döntését, amellyel felfüggesztette azon egészségügyi bizottsági határozat végrehajtását, amellyel három kórház élére főigazgatói pályázatot írtak ki.

A kerületi szabályozási tervmódosítási javaslatok közt szerepel a budaörsi repülőtér térségét érintő is. Ennek elfogadását nem javasolja a közgyűlés szakbizottsága, mivel szerinte ezáltal szinte beépítenék a repülőteret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását