2024. május 6. - Ivett, Frida

További egyeztetésekre is nyitott az MSZP

Az MSZP nyitott minden további ötpárti tárgyalásra, akár a gazdasági válság elleni teendőkről, akár az önkormányzati rendszer szükséges reformjáról, vagy a képviselők fizetésének befagyasztásáról legyen szó - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési
2008. október 28. kedd 21:32 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezésére előzőleg a nap folyamán Budapesten ötpárti egyeztetést tartottak, amelyen a kormányfő a Nemzetközi Valutaalappal IMF) kötendő megállapodással összefüggésben stabilizációs és növekedési megállapodást kezdeményezett.

Lendvai Ildikó közleményében azt írta, a szocialista párt szükségesnek tartja a politika finanszírozásának tisztába tételét, ezért új tárgyalásokat javasol a párt- és kampányfinanszírozási törvény megalkotásáról, valamint elengedhetetlennek és természetesnek tartja, hogy a közszféra dolgozóihoz hasonlóan a képviselők fizetése se emelkedjen.

Az MSZP frakcióvezetője kitért arra, hogy a keddi ötpárti egyeztetésen a Fidesz és a KDNP részéről egyetlen komoly javaslat sem hangzott el.

A Fidesznek fel kellene függesztenie hadakozását az uniós intézmények és a valutaalap, valamint a felelős hazai gazdasági szereplők véleménye ellen, és nem szabadna fedezet nélküli adócsökkentést ígérgetnie - hangsúlyozta a kommünikében Lendvai Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását