2024. május 14. - Bonifác

Hatékonyabban kellene együttműködnie az egészségügyi és szociális tárcának

A Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) és az Idősügyi Tanács állásfoglalást hozott keddi együttes ülésén arról, hogy az idős betegek ápolásában és gondozásában az Egészségügyi Minisztériumnak valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak az eddigieknél h
2008. október 28. kedd 16:10 - Hírextra
Mintegy 300 ezer 65 év feletti állampolgár szorul tartós segítségre - közölte Gara Imre, hozzátéve, hogy az idős betegek gondozása az egészségügy és a szociális ellátás határterülete.

Papp Zoltán, a NET elnöke elmondta: az ülésen az egyik fontos megállapítás az volt, hogy nincs kellő számú szakápoló és a szakápolói ellátás feltételei nem mindenhol és nem egyformán biztosítható. Ezért elő kell segíteni, hogy kellő mennyiségű szakápoló álljon rendelkezésre.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos azt mondta: becslések szerint körülbelül 15 százalékkal lehetne hatékonyabbá tenni az ellátást, ha az egészségügyben és szociális szférában rendelkezésre álló eszközöket közösen használnák fel, és nem egymástól elkülönített csatornákon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását