2024. május 6. - Ivett, Frida

Átadták a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat

Első alkalommal adták át a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat kedden Budapesten: az elismeréssel az előadóművészeti szakma tíz ígéretes, fiatal tehetségét, hét színművészt, egy zongora- és egy balettművészt, valamint egy világosítót tüntettek
2008. október 28. kedd 17:53 - Hírextra
Junior Prima Díjat kapott a színművészek közül Pálmai Anna (Katona József Színház), Jordán Adél (Katona József Színház), Hámori Gabriella (Örkény István Színház), Gulyás Attila (békéscsabai Jókai Színház), Varju Kálmán (Vígszínház), Keresztes Tamás (Katona József Színház) és Tornyi Ildikó (Vígszínház), valamint Érdi Tamás zongoraművész, Oláh Zoltán balettművész és Farkas Tamás világosító (Új Színház).

Mint Lukács Sándor, a Junior Prima Díj zsűrijének tagja elmondta, a Prima Primissima Díjakat az elismerés 2003-as megalapítása óta olyanok érdemelték ki, "akik egész életpályájuk során alkottak maradandót, akikre generációk gondolnak büszkeséggel. Ezt a magasságot célozza meg a 2007-ben alapított Junior Príma Díj" - vont párhuzamot a Prima Primissima Díjat korábban maga is elnyerő színművész.

Lukács Sándor hozzátette: a kedden átadott elismerés "nemcsak a példamutatókat, de a példakövetőket is ösztönzi; azokat a fiatalokat, akik (...) odaadásukkal, elkötelezettségükkel egyszer majd maguk is irányt és mércét jelentenek fiatalabb társaiknak".

A díjazottakat levélben üdvözölte az idén létrehozott színház- és filmművészeti kategória társalapítója, Nathaniel Rotschild. "Meggyőződésem, hogy az ő tehetségükkel és kitartásukkal, lelkesedésükkel és elkötelezettségükkel olyan értékek létrehozására képesek, amelyek gazdagítják utódainkra hagyott kulturális örökségünket" - fogalmazott az üzletember.

A díjakat a zsűri elnöke, Szabó István filmrendező és Lukács Sándor adták át; a koncertkörútja miatt Kanadában tartózkodó Érdi Tamás zongoraművész helyett édesapja vette át az elismerést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását