2024. május 3. - Tímea, Irma

Nemzetközi versfesztivál

Vers. Ahogy még nem ismered címmel hétfőn kezdődik a IX. Kaleidoszkóp nemzetközi versfesztivál Budapesten, a Merlin Színházban. A Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében egy héten át tart Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti és színjátékos seregszem
2007. október 13. szombat 13:13 - Hírextra

Lesznek pódiumi estek, klasszikus és kortárs versmondó szalon, versekre épülő mozgásszínház, vásári komédia, kabaréjelenetek, megzenésített versek.

Koch Mária sajtófőnök az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn este Tornai József költőt köszöntik 80. születésnapján költő-, írótársai és színészek, mint Csoóri Sándor, Czigány György, Vass Tibor, Németh Kristóf és Nemes Nap-Levente.

Palya Bea előadóművész Weöres Sándor Psychéjéből énekel, majd világzenei koncertet ad. Mácsai Pál színész és Huzella Péter zenész kedden Befogad és kitaszít a világ címmel Francois Villon, középkori francia költő verseit tolmácsolja.

Kárász Eszter szerdán a nagy francia sanzonett, Edith Piaf dalait énekli. Jordán Tamás színész és Sebő Ferenc zenész József Attila verseit mondja, illetve énekli.

Müller Péter Sziámi és zenekara október 21-én, vasárnap vendégül látja Karafiáth Orsolyát, a fiatal nemzedék legnépszerűbb költőjét és közös verses koncertet adnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását