2024. május 17. - Paszkál

A Tüskecsarnokot Saját kezelésbe venné Újbuda

Molnár Gyula (MSZP), a XI. kerület polgármestere kezdeményezte, hogy az állam adja a kerület tulajdonába a Lágymányosi híd mellett lévő, Tüskecsarnok nevű befejezetlen sportcsarnokot, hogy Újbuda megépíthesse a létesítményt - közölte az önkormányzat kedde
2008. október 28. kedd 16:38 - Hírextra
A közlemény szerint az önkormányzat vállalná, hogy az egyetemisták számára sportolási lehetőségeket biztosít, de arról is írnak, hogy a sportolásra szánt épület eredeti rendeltetésének megtartása már senkinek sem áll érdekében.

Mint megállapítják, mindenkinek be kell látni, hogy a sportcélú hasznosításnak egyre kisebb az esélye, piaci alapon azonban elképzelhető lett volna a befejezés.

"A Tüskecsarnokot nem tudja, nem akarja senki sportcsarnokként befejezni. Az állam nem tudja, a magántőke nem akarja, és ebben a pénzügyi, gazdasági, ingatlanpiaci helyzetben ez az álláspont sajnos csak erősödni fog" - olvasható a kerületi közleményben.

Ráadásul a csarnok olyan helyen áll, ahová irodaházakat terveznek, ahol az EU tudományos agytrösztje, az EITI is épül, azaz, ahová a hazai high-tech ipar jelentős része koncentrálódik, így a közelben újabb szálloda- és irodafejlesztések várhatóak - áll a közleményben.

A KDNP fővárosi frakciója kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a jövőben mindent meg kívánnak tenni azért, hogy sportközpontként fejeződjön be a Tüskecsarnok építése.

A közleményben megemlítik, hogy az épület mind a 2010-es úszó EB, mind a 2013-as úszó VB megrendezésére alkalmas lehet.

A párt ismertetése szerint a több mint tíz éve félkészen álló épület befejezésére idén tavasszal írtak ki pályázatot. A kiírás szerint húsz évig konferencia központként hasznosíthatta volna az épületegyüttest a nyertes, ha befejezi azt. A pályázaton verseny nem alakult ki, mert csak egy jelentkező volt. A terv végül azért hiúsult meg, mert a beruházó nem tudott megegyezni a telkek eredeti tulajdonosaival (BME, ELTE) a nekik járó ellentételezésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását