2024. május 14. - Bonifác

A Led Zeppelin Robert Plant nélkül is indul

Énekese, Robert Plant nélkül is kész a turnéra és a lemezfelvételre a Led Zeppelin - jelentette be John Paul Jones, a brit banda basszusgitárosa egy keddi rádiónyilatkozatában.
2008. október 28. kedd 15:33 - Hírextra
Egy gitárbemutatón Jones arról beszélt, hogy zenésztársaival - Jimmy Page gitárossal és Jason Bonham dobossal - együtt intenzíven keresik azt az énekest, aki Plant helyére állhatna, a mikrofon elé.

A hónap közepén elterjedt a hír, amely szerint az amerikai Myles Kennedy lenne a kiválasztott. Róla akkor annyit mondtak, hogy az Alter Bridge együttes tagja, 39 éves és négy oktáv hangterjedelemmel rendelkezik. Állítólag próbált is a Led Zeppelin tagjaival, akik azonban nem erősítették meg ezt a hírt.
A Led Zeppelin tavaly decemberben óriási sikerű koncertet adott Londonban, ennek nyomán került szóba - a rajongók követelésére - a világkörüli turné lehetősége, amelytől azonban Robert Plant némi hezitálás után határozottan elzárkózott.

Jimmy Page gitáros, John Paul Jonesszal és Jason Bonhammel (az eredeti dobos fiával) együtt a visszatérés mellett döntött. A basszusgitáros a BBC-nek leszögezte: valamennyien akarják a folytatást. Arról is beszámolt, hogy keresik Plant utódát, de nem beszélt a lehetséges jelöltekről. Hozzátette: nincs szó arról, hogy egy másik Robert Plantet találjanak.

Azt is megemlítette, hogy az énekes kiválasztása után a turnén kívül új lemezt is készítenek. Hangsúlyozta: csodálatos volt tavaly decemberi koncertjük, s ezért döntöttek a folytatás mellett.
- Csodálatos dolog zenét hallgatni, ám semmihez sem hasonlítható, ha az ember hangszert vesz a kezébe és kommunikál a közönséggel - fogalmazott.

Az 1968-ban alakult Led Zeppelin lemezeiből több mint 300 millió fogyott szerte a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását