2024. május 12. - Pongrác

A külügyi bizottság igent mondott

Tíz igen és kilenc nem szavazattal általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottsága a 2009. évi költségvetés új, átdolgozott változatát keddi ülésén.
2008. október 28. kedd 19:40 - Hírextra
A bizottsági vitában Grúber Attila (Fidesz)és Balla Mihály (Fidesz)hiányolta a költségvetés átláthatóságát és kifogásolta, hogy - mint mondták - a határon túli magyarok támogatására szánt költségvetési összeg évek óta csökken. A Miniszterelnöki Hivatal és a határon túli magyar intézményeket támogató Szülőföld Alap jelen lévő képviselői viszont azt hangsúlyozták, hogy a tavalyi évhez mérten nincs szó csökkenésről.

Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke szerint a jövő évi költségvetés túl sokat szán a külügyminisztériumi kommunikációra. Sokallotta az állampolgárok tájékoztatását szolgáló EU-vonalra szánt 150 millió forintot is.

Kékesi Tibor (MSZP)arra hívta fel a figyelmet, hogy a világgazdasági válság miatt "nem szokványos költségvetési tárgyalási időszak elején vagyunk", ezért is kérte az ellenzéki képviselőket, hogy támogassák a költségvetés új tervezetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását