2024. április 28. - Valéria

Ma egyeztetnek a plafontörvényről

Hétfőn újabb egyeztetési fordulót tartanak a pártok a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatról, az úgynevezett költségvetési plafontörvényről.
2008. október 27. hétfő 06:15 - Hírextra
A parlamenti pártok szakértői hétfőn egyeztetnek arról, hogy elfogadják-e a múlt szerdai ötpárti megbeszélésen kompromisszumként kidolgozott, a költségvetési plafontörvényhez készített módosító csomagot - mondta Szabó Lajos, az MSZP költségvetési munkacsoportjának vezetője vasárnap az MTI-nek.

Hozzátette: ezt követően tudnak dönteni a frakciók, hogy elfogadják-e a javaslatot, vagy önálló indítványokat tesznek.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az MTI-nek elmondta: a hétfői frakcióülés dönt majd a liberális álláspontról. Tállai András, a Fidesz szakpolitikusa ugyancsak azt közölte, hétfőn dől el, hogy a Fidesz támogatja-e a csomagot, ám az biztos, hogy önálló módosító indítványokat is készítenek.

Az SZDSZ takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatának részletes vitáját hétfőn tartja az Országgyűlés, ekkor lehet hozzá kapcsolódó módosító indítványokat benyújtani. Az MSZP és az MDF "első körben" már megegyezett egy módosító csomagról, a múlt szerdai ötpárti megbeszélésen kísérletet tettek arra, hogy három- vagy ötpárti javaslatcsomaggá bővítsék ez eddig kétpárti egyezséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását