2024. április 29. - Péter

Kóka, IMF és a plafontörvény

Az SZDSZ frakcióvezetője arra kéri az ellenzéki pártokat és a kormánypártot, hogy az ország érdekében ne engedjék felpuhítani a költségvetési plafontörvényt, ami, mint mondta, az IMF szerint is a válság kezelésének alapvető eszköze. Kóka János erről hétfő
2008. október 27. hétfő 11:56 - Hírextra
Ma már egyértelmű, hogy a korábban gondoltnál is nagyobb szükség van a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvény szigorú formájának elfogadására, hiszen a nemzetközi gazdasági válság hatásai mára hazánkban is kézzel foghatóak, napról-napra erősebbek, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ország megőrizze stabilitását - mondta a frakcióvezető.


Hozzátette: az SZDSZ által kezdeményezett plafontörvény eredetileg az adócsökkentést szolgálta volna, mára azonban már biztosan látszik, hogy a háztartások és a vállalkozások biztonságának legfőbb záloga lehet, amely az összeomlástól mentheti meg az országot.
A költségvetési plafontörvény szükségességét bizonyítja az IMF állásfoglalása is, mert a szervezet a Magyarországnak nyújtandó segítségért cserében elvárja a törvény elfogadását - emelte ki a politikus, aki arra kéri a többi parlamenti képviselőcsoportot, hogy legyenek partnerek a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvény szigorú feltételeinek kialakításában, és támogassák egységesen a törvényt a parlamenti szavazáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását