2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány megint konzultálni akar a parlamenti pártokkal

A miniszterelnök keddre konzultációra és tanácskozásra hívja a parlamenti pártok képviselőit a Nemzetközi Valuta Alappal (IMF) és az Európai Unióval való tárgyalások kapcsán.
2008. október 27. hétfő 11:43 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc erről hétfőn beszélt, amikor aláírták a megállapodást a Mercedes-Benzzel az autógyár kecskeméti beruházásáról.

A miniszterelnök közölte: az IMF-fel tervezett megállapodás célja az, hogy megvédjék a magyar gazdaság és a magyar családok érdekeit. Hozzátette: azt szeretnék, ha látná a világ, hogy Magyarország képes olyan szövetségesekkel körülvenni magát, akikkel együtt biztosítja a stabilitást.
Az eseményre a parlamenti pártok vezetői és frakcióvezetői kapnak meghívást. A találkozón konzultálnak velük arról is, hogy mivel értenek egyet, mit tudnak támogatni és mit nem az IMF-fel és az unióval kötendő megállapodásokban.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy az IMF-fel kötendő megállapodás révén az elérhető források nagysága "meggyőző" lesz, de konkrét összeget nem említett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását