2024. május 16. - Mózes, Botond

Börtön a virtuális gyilkosságért

Letartóztattak egy nőt Japánban, amiért állítólag megölte virtuális férjét egy népszerű videojátékban - írja a BBC News internetes oldala.
2008. október 27. hétfő 12:30 - Hírextra
A jelentések szerint a 43 éves nő tajtékzott a dühtől, amikor megtudta, hogy digitális férje elvált tőle a Maplestory elnevezésű internetes játékban. "Hirtelen elvált lettem, mindenfajta előzetes figyelmeztetés nélkül. Ez rettentően feldühített" - idézte a nő szavait egy illetékes személy a nyomozóknak.

A rendőrség elmondta, hogy miután az asszony illegálisan hozzájutott a férjét alakító játékos bejelentkezési adataihoz, megölte annak karakterét. A zongoratanárként dolgozó hölgy jelenleg Szapporo város fogházában várja, hogy megtudja, szembe kell-e majd néznie az illegális számítógép-használat és adatmanipuláció vádjaival.

Elfogását követően, mintegy ezer kilométerre szállították saját otthonától Szapporóba, ahol a 33 éves, irodai alkalmazottként dolgozó virtuális exférje "él". Ha a törvénysértés bebizonyosodik, 5 éves börtönbüntetésre és 5 ezer dolláros, vagyis több mint 1 millió forintos pénzbírságra számíthat.

A Maplestory egyébként egy koreai gyártmányú játék, amely igencsak nagy népszerűségre tett szert a világ minden táján, és nagy rajongótáborral rendelkezik különösen a Távol-Keleten. A játék lényege különböző szörnyek legyőzése, de a digitális karakterek részt vehetnek bizonyos szociális tevékenységekben, vagy akár párkapcsolatokat (így házasságot) is köthetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását