2024. május 16. - Mózes, Botond

Anand titka a felkészülésben rejlik

A sikeres fizikai és szellemi felkészülésnek köszönhető Viswanathan Anand szerint, hogy a hátralévő három partiban mindössze fél pontra van szüksége a győzelemhez az orosz Vlagyimir Kramnyik elleni világbajnoki sakk párosmérkőzésen. Az Aquaprofit Nagykani
2008. október 27. hétfő 14:18 - Hírextra
Anand a nagykanizsai klubnak adott és az MTI-hez eljuttatott exkluzív interjúban elmondta, úgy érzi, jól felkészült Kramnyik ellen, fizikailag és szellemileg is:

"Mivel ez egy 12 játszmás mérkőzés, fontos, hogy a feszültségünkön és az idegeinken végig uralkodni tudjunk. A lendület és a mentális fittség megőrzésén szintén dolgozni kell. Két játszma között megpróbálok kikapcsolódni, filmeket nézek, tornaterembe megyek vagy csak sétálok egyet."
A világbajnok nagymester az Aquaprofit Nagykanizsa csapatáról kijelentette, jók az esélyei, hogy megnyerje a magyar bajnokságot és felvegye a versenyt Európa legjobbjaival:

"Nagyon izgatott vagyok, hogy tagja lehetek az új csapatnak. Játszom a német ligában is, és nagyon tetszik a légkör. Lépésenként haladunk majd, és meglátjuk, hogyan tudjuk elérni a célunkat. Azt gondolom, nagyok jók az esélyeink."

Leendő csapattársáról, Polgár Juditról is pozitívan vélekedett:

"Judit stílusa nagyon megnyerő, sohasem köt kompromisszumot. A nőknek lehetőséget kellene adni, hogy többet játsszanak fontosabb mérkőzéseken, mert igazából nincs különbség a férfi és a női sakk között. Ha többet játszanának, akkor erősebbek lehetnének."

Anand szerint a jövő nagy bajnoka a norvég Magnus Carlsen lehet. Terveivel kapcsolatban elmondta, célja, hogy hazájában minden iskolában lehessen sakkozni, már nagyjából ezer iskola csatlakozott ez irányú kezdeményezéséhez. Fontosnak tartja a környezetvédelmet, hogy a tiszta ivóvíz mindenki számára elérhető legyen:

"A világ egy globális falu, így a nehézségek megoldásánál nem számítanak a határok. Országomban az egyik legkomolyabb probléma, hogy sok ember nem részesül rendszeres vízellátásban."

Anand 6-3-ra vezet a Kramnyik elleni vb-döntőben, a hétfői (mai) 10. partiban már a döntetlen is elég számára a címvédéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását