2024. május 11. - Ferenc

Gyurcsány megköszöni Orbánnak

A miniszterelnök köszöni Orbán Viktor támogatását:
2008. október 25. szombat 14:26 - Hírextra
Pártpolitikai csatározások helyett összefogásra van szükség a miniszterelnök szerint, aki szóvivője útján köszönte meg Orbán Viktor támogatását a másfél héttel ezelőtti javaslataihoz.

A miniszterelnök köszöni Orbán Viktornak, hogy a Fidesz elnöke szombaton közzétett leveleiben ismét megerősítette: támogatja javaslatát, amit másfél héttel ezelőtt ismertetett az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján – tájékoztatott a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid emlékeztetett rá, hogy az Európai Központi Bank nagyobb szerepvállalásáról szóló javaslat volt az egyik abban a négypontos csomagban, amelyről Gyurcsány Ferenc Brüsszelben tárgyalt, illetve külön is egyeztetett mások mellett Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank elnökével.

Ez a javaslat is szóba került pénteken, amikor Gordon Brown brit miniszterelnök telefonon egyeztetett Gyurcsány Ferenccel a nemzetközi pénzügyi válság miatt szükséges intézkedésekről – erősítette meg a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid hozzátette: a kormány nem vesz részt pártpolitikai sárdobálásban, mert azt vallja, hogy ebben a helyzetben összefogásra van szükség a magyar emberek és vállalatok védelme érdekében. Ezért, a belpolitikai konfliktusok kiélezése helyett, továbbra is nyitott a párbeszédre a törvényhozásban képviselettel rendelkező pártokkal. A kormány szorosan együttműködik a Magyar Nemzeti Bankkal, illetve a szakmai érdekképviseletekkel, beleértve a bankok és a biztosítók szövetségeit, valamint a vállalkozók és a munkavállalók érdekképviseleteit – mondta a kormányszóvivő.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását