2024. április 29. - Péter

Magyar alelnököt választott a pékek világszervezete

Ilonka Boldizsárt a brazíliai Sao Paulóban a kenyér világnapján tartott tisztújító közgyűlésen két évre nevezték ki. Magyar alelnököt választott a Pékek és Cukrászok Világszövetsége (UIB) Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség volt elnöke, jelenlegi külü
2008. október 24. péntek 12:23 - Hírextra
A brazíliai Sao Paulóban a kenyér világnapján tartott tisztújító közgyűlésen két évre nevezték ki Ilonka Boldizsárt alelnökké, valamint a szervezetfejlesztési bizottság vezetőjévé.

A Magyar Pékszövetség 2007. óta tagja a világszövetségnek. Az UIB még abban az évben Budapesten ülésezett.

A szövetség fennállása óta elsődleges feladatának tekinti a kulturális, gazdasági és szociális érdekek képviseletét. Az UIB tagság lehetőséget nyújt a Magyar Pékszövetség számára a szakmai tapasztalatcserére, a legújabb fogyasztói szokások és táplálkozási igények, trendek megismerésére, segítve ezzel a hazai sütőipar fejlődését.

Werli József a hazai viszonyokról elmondta: a pékségek az idei első félévben nem tudták áraikat növelni, így nyereségük sem képződött. Szakértői véleményekre hivatkozva a főtitkát jelezte: áremelésre volna szükség a sütőiparban, a növekvő költségek ezt indokolnák. Ezt azonban a kiskereskedőkkel folytatott ártárgyalásokon a pékeknek szinte lehetetlen érvényesíteniük, miközben a kiskereskedelemben a kenyér fogyasztói ára 3,5 százalékkal emelkedett.

A kenyér átlagos átadási ára országosan 180 forint körül mozog kilogrammonként. De vannak olyan térségek, például a főváros és környéke, Békés, Csongrád, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol átlag alattiak az átadási árak. Itt 140-150 forintot adnak a kereskedők a kenyér kilójáért. A szakértők szerint itt legalább 10-15 százalékos emelésre volna szükség. A főtitkár úgy vélte: a kenyér átadási ára a pékek számára akkor lenne kedvező, ha elérné legalább átlagosan a 210-220 forintot kilónként.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását