2024. június 18. - Arnold, Levente

Debütál Amerikában A Gézagyerek

Színpadi felolvasás keretében bemutatják a hét végén Háy János A Gézagyerek című díjnyertes darabját az Egyesült Államokban, egy Connecticut állambeli nemzetközi művészeti fesztiválon.
2008. június 19. csütörtök 21:53 - Hírextra
A New Haven-i Long Wharf Theatre közönsége szombaton ismerkedhet meg a Budapesten élő, József Attila-díjas Háy János első színpadi művével, amely 2002-ben elnyerte a színikritikusok szavazatai alapján a legjobb új magyar dráma díját.

Az Eugene Brogyányi által angolra fordított és Pamela Billig rendezésében látható darab bemutatóján a drámaíró is jelen lesz - tájékoztatta a New York-i Magyar Kulturális Központ csütörtökön az MTI-t.

A 2001. év magyarországi színházi szenzációja szívfacsaróan vidám történet egy autista fiatalemberről, aki az őt körülvevő "normális" emberekkel szemben olyannak látja a valóságot, amilyen.

A connecticuti Nemzetközi Művészeti és Ötlet Fesztiválon A Gézagyereket a Globális helyszínek szekció keretében mutatják be. Ugyancsak felolvasó színházi előadáson mutatnak be egy lengyel és egy román kortárs drámát. Malgorzata Sikorska-Miszczuk A mókusember halála című darabja a patriotizmus és a terrorizmus közötti vékony határt tapintja ki, míg Saviana Stanescu Barbár asszony című drámája két párhuzamos szerelmi történetről szól, amelyek Romániában játszódnak ma, illetve kétezer évvel ezelőtt.

A fesztivál honlapja szerint Kelet-Európa folytatódó társadalmi és politikai felfordulásából továbbra is gazdagon meríthetnek a témát kereső helyi drámaírók. Az amerikai ismertető szerint A Gézagyerek szívbemarkoló, vidám életkép a magyar társadalom perifériájáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását