2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hétvégén sem alszik a gazdaság

Valószínűleg többen zárták pozícióikat a piacon a hosszú hétvége miatt - mondta a Portfolio.hu elemzője az InfoRádió kérdésére. Takács Szabolcs arra számít, hogy a hétvégén is lehetnek gazdaságpolitikai bejelentések, amelyekkel a piac bizalmát próbálja me
2008. október 23. csütörtök 08:22 - Hírextra
A hosszú hétvége vélhetően befolyásolta a szerdai tőzsdei kereskedést - mondta a Portfolio.hu elemzője az InfoRádió kérdésére. Takács Szabolcs hozzátette: a piacon ezt egyértelműen soha nem lehet látni, hiszen a tőzsdei kereskedés anonim, nem lehet tudni, hogy valaki éppen azért zárja le pozícióját, mert jön a hosszú hétvége. Ettől függetlenül valószínűsíthető, hogy számos befektető akadt a piacon, akik az elkövetkező négynapos kereskedési szünetre való tekintettel építették ma le pozícióikat.

Ennek oka egyrészt az, hogy nehezen jósolható meg: azon a két napon, amelyek Magyarországon ünnepnapok, mi történik a nemzetközi tőzsdéken, vagy például a londoni bankközi piacon. Az sem tudható pontosan, hogy az elkövetkező napokban lesznek-e Magyarországon olyan gazdaságpolitikai bejelentések, amelyek befolyásolhatják a piacot - vélekedett Takács Szabolcs.

Az elemző azt gondolja, hogy várhatók ilyen bejelentések. Szerdán az MNB bejelentett egy abszolút rendkívülinek mondható 300 bázispontos kamatemelést. A bejelentés hatására a forint stabilizálódott. A jelenlegi nemzetközi, illetve hazai piaci helyzetben akár még vasárnap este is lehetnek gazdaságpolitikai bejelentések - mondta Takács Szabolcs.

Hozzátette: megvan arra az esély, hogy az elkövetkező napokban javuljanak a feltörekvő piacok megítélése, így a magyar piacé is. Mind a fejlett, mind a fejlődő piacok jelenleg nagyon hektikusan mozognak, így elképzelhető, hogy történnek olyan hangulatváltozások, amelyek helyreállítják a bizalmat.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását