2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány az ötpárti egyeztetésben látja továbbélni a nemzeti csúcsot

Gyurcsány Ferenc szerint a szerdai ötpárti egyeztetés az első igazán kézzel fogható eredménye a szombaton tartott nemzeti csúcsnak.
2008. október 22. szerda 15:03 - Hírextra
A miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, úgy látja, érdemben közeledett egymáshoz az öt párt álláspontja a költségvetési plafon, a közpénzügyi szabályozás, a költségvetési tanács ügyében. Ide sorolta még az adóreformot előkészítő adóegyszerűsítő és gazdaságfehérítő lépéseket.

A nemzeti csúcs nélkül ez nem történt volna meg - jelentette ki. Mint fogalmazott, miniszterelnökként külön üdvözli, hogy az MSZP, az SZDSZ és az MDF közösen állt ki sajtótájékoztatót tartani, mutatva ezzel, hogy kialakulhat egy szélesebb gazdaságpolitikai együttműködés a parlamentben.

A jövő évi költségvetés ismételt újratervezésére vonatkozó kérdésre Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy ha a kormány szükségét látja beavatkozni, akkor megteszi.

Szerinte azon kell elgondolkodni, tudnak-e a tervezett 300 milliárd forintos tartalékhoz képest még nagyobb tartalékot képezni. Nem ismerek olyan piaci szereplőt és elemzőt, aki most pontos prognózist tudna adni arról, mi fog történni 2009-ben - hangoztatta. Hozzátette: a magyar államnak fel kell készülnie arra, hogy segíteni tudja az embereket és a cégeket.

A miniszterelnök jelezte: ha a tartalékot mégsem kellene felhasználni, akkor hiány-, államadósság-, és adócsökkentésre lehetne fordítani.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, óvatosan és visszafogottan kell tervezni, gazdasági, társadalompolitikai és politikai értelemben egyaránt. A miniszterelnök ismét azt szorgalmazta, hogy a pártok politikai küzdelem helyett működjenek együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását