2024. május 19. - Ivó, Milán

Életveszélyes a volt Aranycsillag épülete Miskolcon

Balesetveszélyessé nyilvánították az egykori patinás Aranycsillag szálloda épületét Miskolcon - írta szerdán az Észak-Magyarország.
2008. október 22. szerda 08:44 - Hírextra
"Telekspekuláns Bigatton", ezzel a felirattal aggatták tele civilek október elején a volt Aranycsillag épületének környékét. Ez az egyik legelhanyagoltabb azon épületek közül, amelyek az olasz üzletember tulajdonában vannak a borsodi megyeszékhelyen. Számos alkalommal próbálták már a külföldi tulajdonost rávenni a felújításokra, eddig azonban egyik sem vezetett eredményre.

Ez év tavaszán már az ÁNTSZ is elrendelte az épület takarítását közegészségügyi okok miatt, ráadásul balesetveszélyessé vált a ház homlokzatán az idők folyamán felhalmozódott madárürülék, továbbá a hátsó oldalon található redőnyök is, ezért az önkormányzat építési osztálya balesetveszélyessé nyilvánította a területet, és lezáratta.

Csizmadia János, az építési és környezetvédelmi osztály vezetője úgy nyilatkozott, hogy felszólították a tulajdonost, hárítsa el az életveszélyt, ha nem teszi, akkor az önkormányzat elvégezteti a munkát, de ellenértékét kifizetteti vele, továbbá bírságot is kiszabhat rá - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását