2024. május 3. - Tímea, Irma

Trükkos lopás, trükkös balesettel

Egyre gyakrabban kopasztják meg Ukrajna útjain a gyanútlan autósokat balesetet színlelő trükkös szélhámosok.
2008. október 21. kedd 06:44 - Hírextra
A pénzhez jutás nem egészen veszélytelen módját Moszkvából "importálták" a vállalkozó szellemű csalók Ukrajnába. A dolog lényege az, hogy az út mellett álló szélhámos kinéz magának egy közepes árkategóriába tartozó, viszonylag lassan haladó autót, majd az úttesten való átkelést színlelve hirtelen a kiszemelt kocsi motorháztetejére veti magát.

Amikor az esettől rendszerint sokkos állapotba kerülő, magát vétkesnek gondoló autós kiszáll, az "éledező" sértett néhány száz vagy ezer dollárnak megfelelő összegért cserébe békés megegyezést ajánl fel neki - idézte Volodimir Poliscsukot, a kijevi rendőrség sajtószolgálatának vezetőjét a Szegodnya című ukrán napilap honlapja.

Poliscsuk egy másik trükkös módszerről is beszámolt, amikor a szélhámosok "preparált" autóval imitálnak kisebb karambolt forgalmas közlekedési csomópontokban. Ilyenkor a csalók dörzspapírral vagy más módon már előre baleseti "nyomot" alakítanak ki a gépkocsijuk karosszériáján, majd enyhe koccanást színlelnek, és megfelelő összeg fejében méltányos helyszíni kiegyezést ajánlanak a baleset "okozójának" a rendőrség és a biztosító értesítése nélkül.

A szakember azt ajánlja az autósoknak, hogy ha ilyen szituációba kerülnének, akkor ne ijedjenek meg, hanem hívják a rendőrséget, a szélhámosok még a helyszínelők megérkezése előtt garantáltan távozni fognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását