2024. május 6. - Ivett, Frida

Kiemelték a bombát

Kiemelték a Margit híd közelében lévő bombát a Dunából kedden nem sokkal dél után - tájékoztatta Nagy Katalin, a Magyar Honvédség tűzszerészetének sajtóreferense az MTI-t.
2008. október 21. kedd 12:57 - Hírextra
Jelenleg a tűzszerészek tisztítják a szerkezetet, ezután tudják csak pontosan megállapítani, hogy pontosan milyen típusú robbanószerkezetről van szó - tette hozzá.

A sajtóreferens hangsúlyozta: a bomba hatástalanítását nem a vízparton történik, mindenképpen elszállítják a szerkezetet.

A kiemelés miatt korábban lezárták a Margit hidat és a rávezető utakat, a Margitsziget stadion felőli részét és a Bem rakpart érintett szakaszát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

A hídon a forgalom időközben már megindult.
Az útzárat teljes egészében csak akkor oldják fel, ha már kiemelték a Dunából és elszállították a mintegy 250 kilogrammos, második világháborús robbanószerkezetet.

Kácsorné Török Ildikó, a II. kerületi polgári védelmi igazgatóság munkatársa elmondta, hogy kiürítették a Bem rakpart 54-55. számú lakóházat; az épületben 32 ember lakik, többségük jelenleg munkában van, vagy az előzetes tájékoztatás miatt a családjánál tartózkodik. A ház lakóinak a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban adnak helyet, ám ott eddig senki nem jelentkezett.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a budai rakpart forgalmát a Margit körútra irányítják át és a Bécsi úton közlekedők szintén a Margit körúton haladhatnak tovább. A Buda irányába közlekedőket a Bem térnél a Fő utcára irányítják át, a Rómer Flóris utca forgalmát pedig a Fő utcára és a Margit körútra terelik.

A BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta: a 4-es és 6-os villamos az Oktogon és a Jászai Mari tér között nem közlekedik, itt autóbuszok szállítják az utasokat, az Oktogon és a dél-budai megállóhelyek, valamint a Moszkva tér és a Mechwart liget között zavartalan a villamosforgalom.

A szentendrei HÉV csak Árpád hídig jár, a 206-os busz az Árpád hídon keresztül közlekedik a Nyugati pályaudvar és a Bogdáni út között, a 191-es és 291-es járatokat a Moszkva tér felé terelik, a 86-os busz pedig megosztva közlekedik a Batthyány tér és az újbudai Függetlenség park között, illetve az Árpád fejedelem útján és az Üstökös utcán fordul vissza a Bogdáni út felé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását