2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lesz kismamabérlet

A KDNP fővárosi frakciója örömmel vette tudomásul a Fővárosi Közgyűléstegnapi döntését, mellyel a BKV tarifa rendeletébe iktatta a kismama bérletet. A fővárosi KDNP frakció az előző egy évben több változatban nyújtotta be a Közgyűlés és a bizottságok elé
2007. december 21. péntek 15:45 - Hírextra
A kezdeti elutasítás később enyhülni látszott, és a Közgyűlés támogatta a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal tárgyalások lefolytatását az árkiegészítéssel kapcsolatban. A minisztérium és a főváros közötti többszöri levélváltás nem vezetett eredményre, ugyanis a GKM szerint a konvergencia program nem biztosít fedezetet a kismamák és kispapák utazási kedvezményére.

A KDNP által indított www.kismamaberlet.hu honlapon tízezer magánszemély és tucatnyi civil szervezet támogatta a kezdeményezést. A Fővárosi Közgyűlés Esélyegyenlőségi Bizottsága december elején határozatban mondta ki, hogy esélyegyenlőségi indokok indokolják a kismama bérlet bevezetését.

A tegnapi döntéssel immár visszafordíthatatlanná vált a kismama bérlet bevezetése. A gyermeknevelési támogatásban részesülő szülők ugyanolyan áron vehetnek majd bérletet, mint a diákok vagy a nyugdíjasok.

Ugyanakkor a bérletszelvények megjelenése előtt – az SMS jegyhez és a belvárosi jegyhez hasonlóan – még további előkészítésre van szükség.

Bízunk benne, hogy az előkészítések az év első két hónapjában lezajlanak, ahogy azt az Esélyegyenlőségi Bizottság határozata azt egyébként előírja. 2008-ban a családosokat várhatóan az infláció feletti közüzemi áremelések az átlagnál nagyobb mértékben sújtják, azonban a KDNP által javasolt kismama bérlet enyhítheti ezeket a terheket.

Budapest, 2007. december 21.

Bagdy Gábor
frakcióvezető

Rétvári Bence
előterjesztő, frakciószóvivő
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását