2024. május 16. - Mózes, Botond

Diplomával üzletelőket csuktak le

Huszonhét embert vett őrizetbe a rendőrség Spanyolország 17 városában hamis diplomák árusítása vagy vásárlása gyanújával.A hatóságok kedden jelentették be a nagyszabású letartóztatási hullámot, ám azt nem közölték, hogy mikor csaptak le az országot átszöv
2008. október 21. kedd 18:44 - Hírextra
A rendőrök szerint 18 ezer eurót (ötmillió forint) kóstált egy-egy orvosi, jogászi vagy fizikoterapeuta végzettséget igazoló okirat. A vásárlók a hamis okmányok birtokában azt állították, hogy valamelyik perui egyetemen végeztek, és diplomájuk honosításáért folyamodtak a spanyol oktatási minisztériumhoz.

A csalók aztán "szakmájukban" helyezkedtek el. Az orvosi diploma volt a sláger: magánklinikákra, gondozóotthonokba, vagy szépségfarmokra tudtak vele bejutni. A második kedvenc a fizikoterapeuta képzettséget igazoló papír volt, amivel rehabilitációs központok, valamint kosár- és kézilabda csapatok alkalmazták a jelentkezőket. De nem csak a kurrens szakmák diplomái pörögtek a piacon, volt aki erdőmérnöki vagy éppenséggel történészi oklevelet szerzett pénzért magának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását