2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP nem vesz részt az emberi jogi bizottság ülésén

Nem vesznek részt a szocialista képviselők az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának keddi ülésén - közölte az MSZP-frakció emberi jogi szakcsoportja az MTI-vel.
2008. október 21. kedd 13:55 - Hírextra
A testület a nap folyamán meghallgatást tart a 2006. szeptemberi és október 23-i utcai eseményekkel kapcsolatos vizsgálatok értékeléséről, és tájékozódik a rendőrség idei felkészüléséről.

A bizottság többek között meghívta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, Szilvásy Györgyöt, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli minisztert, Szabó Mátét, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát, illetve Bencze József országos rendőrfőkapitányt.

A szocialista képviselők közleménye szerint a 2006. szeptemberi és október 23-ai eseményekről a bizottság már több alkalommal vizsgálódott, azóta új tények nem vetődtek fel. Hozzátették: az ügyekkel már az igazságszolgáltatás foglalkozik, eljárások vannak folyamatban, amelyekre a parlamenti bizottság nem gyakorolhat befolyást.

A kommüniké szerint október 23-a előtt két nappal az MSZP képviselői azt tartják fontosnak, hogy az ország békésen ünnepelhessen, és mindazok, akik az állampolgárok biztonságáért felelősek, nyugodtan végezhessék a dolgukat, úgy, ahogy azt a törvény és a közérdek megköveteli tőlük.

Gusztos Péter, az emberi jogi bizottság SZDSZ-es tagja sem tartja időszerűnek ennek a napirendi pontnak a megtárgyalását. A képviselő közleményben jelezte az MTI-nek, hogy a testület ülésén halaszthatatlan elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni.

Az ellenzéki politikus szerint a 2006. szeptemberi és október 23-i események vizsgálatának értékelését nem szabad az idei megemlékezések előtt két nappal tárgyalni. Úgy vélte, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az idei megemlékezések nyugodt légkörben teljenek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását