2024. május 3. - Tímea, Irma

A Chelsea gazdája sztárügyvédekkel védeti szerb futballistáját

Roman Abramovics, az angol Chelsea futballcsapat orosz milliárdos tulajdonosa sztárügyvédeket szerződtetett, hogy elérjék egyik játékosa, a szerb Slobodan Rajkovic egyéves eltiltásának mérséklését - közölte a belgrádi sajtó.
2008. október 21. kedd 13:20 - Hírextra
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szeptember 4-én azért vonta meg egy évre a 19 éves futballistától a játékjogot, mert a pekingi olimpia szerb-argentin (0-2) mérkőzése után állítólag leköpte Abdullah Al-Hilali bírót. Az esetnek szemtanúja ugyan nem volt, de az UEFA első fokon eljáró fegyelmi tanácsa elfogadta az ománi játékvezető panaszát.

Roman Abramovics azt akarja elérni, hogy a szövetség fellebbviteli tanácsa mielőbb megtárgyalja az általa 2005-ben, 16 évesen 5,2 millió euróért vásárolt játékos ügyét. Egész ügyvédcsapat dolgozik ezen: az orosz milliárdos által szerződtetett jogászokat a Szerb Labdarúgó Szövetség és a Twente holland klub szakértői is segítik annak érdekében, hogy rá tudják venni a nemzetközi szövetséget: mérsékelje a múlt szezonban kölcsönjátékosként az Eindhovenhez, az idén pedig a Twentéhez tartozó Rajkovic büntetését.

A szerb szövetség főtitkára, Zoran Lakovic szerint jelentős mérséklésre nem lehet számítani, mert sokéves tapasztalat szerint az UEFA mindennél jobban hisz a saját tisztségviselőinek, azok pedig - ha tanúk nélkül is, de - állítják, hogy a pekingi inzultus megtörtént.

A másodfokú tárgyalás november elején lesz, s ha Rajkovic büntetését az UEFA nem mérsékli, angolok, hollandok és szerbek közösen a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását