2024. május 17. - Paszkál

Színesfémtolvajokat fogtak Borsodban

Több szolgáltató cégnek 15 millió forintos kárt okozott öt színesfémtolvaj Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a szerencsi rendőrkapitányság elfogta a gyanúsítottakat - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
2008. október 20. hétfő 11:02 - Hírextra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: egy prügyi és négy mezőzombori férfi hét lopással összesen mintegy 8 millió, rongálással pedig csaknem 7 millió forintnyi kárt okozott.

A csapat utolsó akciója alkalmával a Szegi és Szegilong között található transzformátorból akarta a színesfémet kiszerelni, amikor a berendezés riasztója jelzést adott. A tokaji rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, és elfogták a tolvajokat - tette hozzá.

A rendőrségi eljárás során további hat bűncselekményt ismertek be az elkövetők. Szerencs külterületén szakszerűen leszereltek egy oszloptranszformátort, leengedték az olajat, majd kivágták belőle a színesfémalkatrészeket. Tokaj külterületén egy transzformátorból loptak el 120 ezer forint értékű fémet, a rongálással pedig 2,2 millió forintos kárt okoztak. A másik négy helyszínen - Tarcal, Bodrogkersztúr, Mád és Vámosújfalu külterületén - is hasonló arányú károkat okoztak a lopással és a rongálással.

A szerencsi rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az öt férfi ellen, akik közül hármat előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását